Medux ontving op 18 mei de Lean & Green Star award als erkenning voor de genomen maatregelen om het logistieke proces voor het thuisbezorgen van zorgproducten duurzamer te maken, zowel voor mens als milieu. Eerder, in oktober 2015, heeft Medux de Lean & Green Personal Mobility Award ontvangen.

Medux had als doel om in 2018 minimaal 20% CO2-reductie te bereiken ten opzichte van 2013. De maatregelen die Medux neemt om deze doelstelling te bereiken, zijn:

  • Het vergroenen van het leasewagenpark.
  • Het sturen op duurzaam rijgedrag.
  • Het optimaliseren van de planning.
  • Het stimuleren van thuiswerken en het actief gebruik van Skype en videobellen.
  • Pooling, met meerdere medewerkers van 1 auto gebruik maken.

De Lean & Green Star award wordt uitgereikt als onderdeel van het Lean & Green stimuleringsprogramma dat organisaties binnen de logistieke wereld stimuleert om te groeien naar een hoger duurzaamheidsniveau door mobiliteit en/of logistiek te verduurzamen. Medux heeft met het behalen van de Lean & Green Star bewezen dat het de eerder gestelde doelstellingen heeft gehaald.

 

“Wij zijn verheugd met deze erkenning van de inspanning van al onze collega’s om elke dag weer een stukje duurzamer te worden”, aldus Peter van Vilsteren, directeur Facilities van Medux die het certificeringsproces heeft geleid.

 

Over Medux

Medux levert onder de merknamen Harting-Bank, Medipoint en Atlas Kidtech zorg- en mobiliteitshulpmiddelen, service- en beheersdiensten en eHealth toepassingen. Met deze producten en diensten vergroot Medux de onafhankelijkheid, participatiemogelijkheid en kwaliteit van leven van mensen en houdt zij de zorg betaalbaar met innovatieve en duurzame oplossingen.